Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι Interpol, το ήσυχο παραλήρημα κι ο batman.

Όταν άκουσα ότι οι Interpol θα παίξουν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θέλησα να μη χάσω το γεγονός (αν και δεν ανήκω στους φανατικούς οπαδούς του γκρουπ, αλλά στους φανατικούς των συναυλιών γενικότερα).
Βρέθηκα λοιπόν στην Αθήνα στις 7 Ιουνίου.
Η βραδυά ξεκίνησε με τους Electric Litany, το «κουαρτέτο-του-μουσικού-πειραματισμού-στη-λύπη» (όπως μ΄αρέσει να τους λέω), που έπαιξαν ωραία, προκαλώντας συναισθήματα και εικόνες.
Electric Litany

Λίγο πριν οι Interpol βγουν στη σκηνή, ο κόσμος είχε ήδη αρχίσει να χειροκροτεί φωνάζοντας ρυθμικά τ΄όνομά τους και σίγουρα οι περισσότεροι απ΄τους παρευρισκόμενους ήταν fans, με τους στίχους των τραγουδιών τυπωμένους στα μάτια τους, να κυλούν όπως τα κείμενα κυλούν στα μόνιτορ των τηλεοπτικών εκπομπών.
Το γκρουπ έπαιξε (σχεδόν) ό,τι θα περίμεναν οι πολλοί.
Τη μερίδα του λέοντος είχαν ο πρώτος δίσκος τους ("Turn on the Bright Lights"-2002):  "NYC",  "Say Hello to the Angels", "Hands Away, "The New", "Leif Erikson", καθώς και ο δεύτερος ("Antics"-2004): "Evil", το αγαπημένο (μου) "Narc", "Slow Hands", "C'mere", "Length of Love" .
Ένα τραγούδι μόνο από τον τρίτο δίσκο ("Our Love to Admire"-2007), το "The Heinrich Maneuver" και (ευτυχώς, κατά πολλούς) 4 τραγούδια από τον τελευταίο τους ("Interpol"-2010):  "Success" (το κομμάτι με το οποίο άρχισε η συναυλία), "Memory Serves", "Lights" , "Barricade" .
Στο encore  μας αποζημίωσαν (όσους τα περιμέναμε) με : "Untitled" και (αγαπημένο μου) "Obstacle 1" (απ΄τον πρώτο δίσκο), μαζί με "Take You on a Cruise" και "Not Even Jail" (απ΄τον δεύτερο).
Μάταια περίμενα για τα "Pace Is the Trick", "All Fired Up" και "Rest My Chemistry" (απ΄το "Our Love to Admire). Ίσως την επόμενη φορά, άλλωστε στο twitter του γκρουπ έγραφε: "One of the best audences ever tonight in Athens, Greece. Truly incredible."!  

..μιας και δεν το έπαιξαν:


* Μ., ευχαριστώ που αψήφησες τον κίνδυνο της υπέρβασης (εαυτού).


Υ.Γ. 1: το «ήσυχο παραλήρημα» του τἰτλου αφορά σε οπαδό του γκρουπ που είχε εκστασιαστεί με μουσική και στίχους και άφηνε τον εαυτό του ελεύθερο να αιωρείται στο απέραντο σύμπαν.
Υ.Γ. 2: ο batman του τίτλου αναφέρεται σε t-shirt που φορούσε κοπέλα στο κοινό.

2 σχόλια:

..οι βουτιές επιτρέπονται!